izmit escort izmit escort izmit escort duzce escort istanbul escort istanbul escort istanbul escort
buy Google reviews
bedava bahis

Njoftim nga NPN Proaqua Strugë

NPN Proaqua Strugë i njofton qytetarët e Strugës se sot do te kete ndalim të furnizimit me ujë të pijshëm në një pjesë të qytetit për shkak të një defekti të madh që ka ndodhur në rrugën Risto Krle.
Ekipet tona janë në teren dhe po punojnë në sanimin e defektit me qëllim që gjendja të kthehet në normale sa më shpejtë.

Me respekt, NPN Proaqua Strugë.

LAJMËRIM

Të nderuar qytetarë,

Në bazë të nenit 47 paragrafi 1 të Ligjit për veprimtari hoteliere (“Gazeta zyrtare e Republikës së Maqedonisë” nr. 62/2004, 89/2008, 115/2010, 53/2011, 141/2012, 164/2013, 187/2013, 166/2014, 199/2014, 129/2015, 192/2015, 39/2016, 53/2016, 71/2016), për dhënie të shërbimeve hoteliere – akomodim të turistëve, nga personat fizikë duhet të plotësohen kushtet minimale teknike dhe kushtet për kategorizim.
Kategorizimi i këtyre objekteve kryhet nga ana e Komisionit për kategorizim.
Për këtë arsye, Ju lajmërojmë se duhet të parashtroni KËRKESË PËR KATEGORIZIM deri te administrata e Komunës së Strugës. Pas pranimit të kërkesës nga ana Juaj, komisioni për kategorizim del në vendngjarje, përpilon procesverbal dhe në bazë të të dhënave sjell aktvendim për kategorizim.
Vlefshmëria e aktvendimit për kategorizim është 3 (tre) vjet dhe pas skadimit të afatit të vlefshmërisë duhet të parashtrohet kërkesë e re për kategorizim.
Ju lutemi që në afat sa më të shkurtër të paraqiteni në sportelin e administratës së komunës për të plotësuar kërkesë për kategorizim, ose ta shkarkoni formularin në mënyrë elektronike, ta plotësoni dhe ta dorëzoni në sportelin e komunës.
Për parashtrimin e kërkesave vlen orari i punës së administratës së komunës çdo ditë nga ora 08:00 deri 16:00.
Duke shpresuar në bashkëpunim pozitiv, paraprakisht Ju falemnderojmë.

Shkarkoni Kërkesën për kategorizim

Me respekt.
Komuna e Strugës

VËREJTJE: Dispozitat kundërvajtëse (gjobat) të përcaktuara me këtë ligji janë të larta. Respektoni ligjin!

Takim në lidhje me përgatitjen planit për menaxhimin e liqenit të Ohrit.

Të premten në ambientet e Komunës së Ohrit u mbajt një takim me përfaqësues të Ministrisë së Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapsinor me ekspertë nga Komuna e Strugës, Ohrit dhe Debrcës në lidhje me përgatitjen e një plani për menaxhimin e liqenit të Ohrit.

Në takim u dhanë sugjerime për hartimin e një plani me përfshirjen e pikave kritike. Plani synon ripërtëritjen dhe shpalljen e Liqenit të Ohrit për zonën të mbrojtur dhe emërim në listën Ramsar.

Zyra për marrëdhënie me publikun,
Komuna e Strugës.

NPN Proaqua intervenon në rrjetin e ujësjellsit

NPN Proaqua intervenon në rrjetin e ujësjellsit

Sot, Kryetari i Komunës së Strugës z.Ramis Merko sëbashku me drejtorin e NPN Proaqua Strugë z. Jeton Shaqiri pas disa viteve intervenuan në rrjetin e ujësjellsit për qytetin e Strugës.

Më lëshimin e rrjetit të ri do të përfitojnë shumë qytetarë të Strugës dhe atë:
• Të gjithë qytetarët të cilët banojnë në rrugën Risto Krle
• Të gjithë qytetarët të cilët banojnë në rrugën Gllobocica
• Të gjithë qytetarët të cilët banojnë në rrugën JNA
• Të gjithë qytetarët të cilët banojnë në rrugën Partizanska

Vlen të përmendet se nëpërmjet këtij instalimi do të bëhet furnizim me ujë për lagjen e Misleshovës dhe Morovishtës por nga i njëjti rrjet do të përfitojnë rreth 30 % e pjesës së qytetit të Strugës.

Zyra për marrëdhënie me publikun,
Komuna e Strugës

KUJDES!

Të nderuar qytetarë,

Me që kemi hyrë në sezonin e temperaturave të larta apelojmë deri te qytetarët që të tregoen më të kujdeshëm sidomos në aspektin e sigurisë dhe mbrojtjes nga zjarri. Kujdes me rregulluesit teknik të instalimeve elektrike, mos i leni të ndezur paisjet në kuzhinë, mos shfrytëzoni kabllo vazhdues të improvizuara dhe të montuara joprofesionalisht, sepse kështu mund të shkaktoni zjarre dhe përveq se do të veni në rrezik sigurinë e pronës tuaj dhe te fqinjëve do të veni në rrezik jetën tuaj dhe të tjerëve pranë jush.
Si masa të domosdoshme për zvogëlimin e rrezikut të shfaqjes së zjarreve, Njësia Territoriale e Zjarrfikësve Strugë apelon deri te të gjithë qytetarët:
– të mos ndezin zjarre në mjedise të hapura dhe në vende të pasigurta;
– të mos hedhin qelqe, shishe nga qelqi dhe mbeturina tjera nga qelqi;
– të mos ndezin mbeturina dhe materiale tjera që mund te shkaktojnë zjarr;
– të mos hedhin mbetje të cigareve.
Përndryshe, do të ballafaqoheni me sanksione të parapara me ligj – dënime adekuate.
Është obligim i çdo qytetari që në rastet kur vërejnë zjarre në mjedise të hapura ti paraqesin ato në një afat sa më të shkurtër kohorë deri te institucionet kompetente.

Zjarret e tilla duhet të paraqiten në shërbimin zjarrfikës në numrin 193

 

Puntori me temën: Avancimi i Qeverisjes Lokale

Sot në Hotel Mirage u mbajtë puntori njëditore në kuadër të projektit “Përmirësimi i qeverisjes lokale”, për prezantimin e Shemës së granteve për Qendrat për zhvillim të rajoneve planore.

Në puntori morrën pjesë edhe përfaqësues nga komuna e Strugës ku u diskutua në lidhje me konceptet për tre projekt-propozime nga Lista vjetore e projekteve prioritare për vitin 2018.

Zyra për marrëdhënie me publikun,
Komuna e Strugës

Përfundoi edicioni i 27-të i Këngë Jeho

Gjatë fundjavës së kaluar, në Strugë u mbajt një nder festivalet më me rëndesi për qytetin e Strugës, festival I cili ndër vite bart vlerat tradicionale dhe kulturore të trevave shqipëtare. Me paraqitjen e shoqërive kulturore artistike dhe ansambleve gjatë tre netëve të festivalit “Këngë Jeho-Strugë 2018”, ky manifestim tradicional mbylli edicionin e 27-të me radhë.

Në datat 6,7 dhe 8 korrik shoqëri kulturore artistike nga Elbasani, Korça, Kaçaniku, Tetova e të tjera kanë në sheshin kryesor të qytetit duke nisur prej ora 20:30.

Në natën e parë të festivalit I pranishëm ishte edhe Kryetari i Kuvendit të R. Maqedonisë, z. Talat Xhaferi i cili morri fjalën përshëndetëse dhe theksoi:

“Këtë vit, jam krenar edhe për faktin se Kuvendi i Republikës së Maqedonisë, është mbështetës i këtij evenimenti kulturor i cili është vlerë e shtuar në ofertën kulturore verore të këtij qyteti i cili frymon dhe jeton me këngët, folklorin dhe vallet që janë kategori civilizuese universale, respektivisht janë pjesë e trashëgimisë kulturore botërore”.

Si përfundim, u shpërndanë edhe mirnjohje me të cilat u vlersuan pjesmarrësit për kontributin që dhanë.

Zyra për marrëdhënie me publikun,
Komuna e Strugës

 

 

Takim në Ambasadën e Republikës Sllovene

Përfaqësues nga komuna e Strugës dhe nga NPN Proaqua Strugë do të zhvillojnë një takim pune me Ambasadorin e Republikës Slovene H.E. Prof. Dr. Milan Jazbec për përdorimin dhe thithjen e fondeve evropiane, shfrytëzimin e përvojave sllovene për thithje të fondeve evropiane si dhe shqyrtimi e mundësive për investim nga ana e kompanive sllovene në Strugë.

Zyra për marrëdhënie me publikun,
Komuna e Strugës