izmit escort izmit escort izmit escort duzce escort istanbul escort istanbul escort istanbul escort

Kryetari i komunës së Strugës z. Ramis Merko uron maturantët

Të dashur maturantë,

Mbarimi i mësimeve në shkollën e mesem është një çast shumë i rëndësishëm për ju dhe të gjithë njerëzit. Është çast i kalimit nga faza e adoleshencës në fazën e pjekurisë, çdo shoqëri ka nevoj për rini të arsimuar të shëndoshë dhe përparimtare.
Uroj nga zemra që secili nga ju të marrë një vendim të drejtë për jetën e vet, familjen dhe shoqërinë. Gjithashtu uroj që secili nga ju nesër të vazhdojë rrugëtimin  e tij sepse kështu mund të garantohet ardhmeri e ndritur për veten dhe shoqërinë.

Në emer të komunës së Strugës ju uroj nga zemra ju priftë e mbara.

Dr. Ramis Merko

 

Njoftim

Komuna e Strugës ka nisur me shpërndarjen e vendimeve të Tatimit në pronë dhe taksë komunale – firmë për vitin 2018

Njësia për administrimin e tatimeve dhe taksave komunal në komunën e Strugës njofton se Vendimet e Tatimit në Pronë për vitin 2018, janë bërë gati dhe tashmë kanë filluar të shpërndahen në qytet dhe në disa vendbanime lokale.
Komuna u bënë thirrje tatimpaguesve që të fillojnë ti kryejnë obligimet e tyre.

Zyra për marrëdhënie me publikun,
Komuna e Strugës

Nënshkruhet iniciativë për mbrojtjen e malit Jabllanicë

Dje në ambientet e komunës së Strugës u nënshkruajt iniciativë për mbrojtjen e malit Jabllanicë nëpërmjet shpalljes së malit zonë e mbrojtur e kategorisë së Parkut Nacional nga kryetari I komunës së Strugës z. Ramis Merko dhe kryetari i komunës së Vevçanit Sasho Jankoski.
Të pranishëm në këtë takim ishin edhe përfaqësues të Parkut Nacional Kombëtar “Shebenik” si dhe përfaqësues të organizatave joqeveritare.
Kryetari i komunës së Strugës i përshëndeti të pranishmit dhe i uroi për iniciatrivën e marrë. “Iniciativa për mbrojtjen e malit Jabllanicë dhe krijimit të një parku nacional së bashku me malin Shibenicë do krijojne një mundësi shumë të madhe për mbrojtje jo vetëm të atij diversiteti që egziston atje qoft në bimësi apo gjëra të tjera mirëpor për mbrojtjen e një ekologjie të tërë që nesër duhet të jetojnë gjeneratat që vinë. Sëbashku me kryetarin e Vevçanit e përkrahim këtë iniciativë ashtu sic e kanë përkrahur të gjithë kryetarët e fshatrave përskaj këtëj masivi malor” theksoi Merko.
Me këtë iniciativë do të mundësohet mbrojtja e përhershme e karakteristikave të rralla gjeo-morfologjike, do të pengohet degradimi i mëtejshëm dhe asgjësimi I përhershëm i vlerave natyrore dhe kulturore përmes eksploatimit të pakontrolluar.

Gëzuar muajin e shejntë të Ramazanit

Të dashur besimtarë musliman,

Jemi në prag të muajt të Ramazanit, muaj ky që paraqet simbol të sakrificës, devotshmërisë, bamirësisë, adhurimit dhe mëshirës, kam kënaqësin që në emër të komunës së Strugës dhe në emrin tim personal, t’u uroj të gjithë qytetarëve dhe bashkatdhetarëve të besimit islam këtë muaj të shenjtë.

Le të na shërbejë ky muaj i bekuar për të reflektuar mbi paqen me veten dhe të tjerët, tolerancën dhe respektin e ndërsjellë, solidaritetin dhe bamirësinë.

Ju dëshiroj agjërim të lehtë, dhe lutje të pranuara!

Kryetari i komunës së Strugës
Ramis Merko

Takim mes përfaqësuesve të Search for Common Ground dhe përfaqësuesve të komunës së Strugës

Sot në ambientet e komunës, u zhvillua një takim mes përfaqësuesve të komunës së Strugës dhe përfaqësuesve të “Search for Common Ground”. Qëllimi i takimit ishte diskutim rreth USAID- projektit “Avancimi i kohezionit shoqëror” – projekt ky që përfshin aktivitete sportive me mbi 80 nxënës të etniteteve të ndryshme.

Në takim morrën pjesë edhe drejtorët e shkollave pjesmarrëse në aktivitet, për të diskutuar mbi detajet e organizimit. Akrivitete sportive do të zhvillohen më datë 05 Qeshor.

Lajmërim

Të nderuar,
Komuna e Strugës, në kuadër të programit për punësime të qëndrueshme të UNDP-së, Ministrisë së punës dhe politikës sociale dhe Agjencisë për punësim të Republikës së Maqedonisë, do të aplikojë për zbatimin e programit për asistentë edukues dhe personal për fëmijët me pengesa më të lehta në zhvillim e shkollave fillore.
Me qëllim të projektimit të suksesshëm të propozim-projektit, i lusim të gjithë prindërit e interesuar që të paraqiten në hapësirat e Komunës së Strugës, çdo dite pune, më së voni deri ne datë 18.05.2018 (e Premte).
Me respekt,
Komuna e Strugës

Vizitë e nxënësve

Edhe sot hapësirat e komunës së Strugës u vizituan nga nxënësit e paraleleve të ulta të shkollës fillore në fshatin Bixhovë, të  cilët shprehën dëshirë ta takojnë kryetarin e komunës së Strugës z. Ramis Merko  për ta përgëzuar për punën e deritanishme dhe për tu informuar më hollësisht  mbi punën e administratës komunale dhe funksionit të saj.

Takim me shefat e sektoreve

Si çdo javë, edhe sot shef i kabinetit të komunës së Strugës z. Dashmir Nasufi realizoi takim kordinativ me udhëheqësit e njësive dhe sektorëve të administratës komunale.
Takimi kishte karakter informative, ku udhëheqësit përkatës raportuan për punët e realizuara gjatë kësaj jave dhe morën përsipër detyra të reja për punën në vazhdim.

Informim

Dje, në ambientet e komunës së Strugës, u zhvillua një takim pune mes shefit të kabinetit z. Dashmir Nasufi me shefin e stacionit policor-Strugë, z.Valon Hani, inpektorin shtetëror të tregut z. Shpendim Iljazi, si dhe inspektorëve komunal.
Qëllimi i takimit ishte bashkëpunimi i ndërsjelltë i më shumë institucioneve të cilat tangohen nga të njëjtat probleme dhe marrjen e masave për sezonin turistik.
Si prioritet u shpalosën koordinimi, komunikimi, dhe bashkëpunimi me të gjitha institucione për zgjedhjen e problemeve të ndryshme që paraqiten në qytet siç janë, trafiku rrugor, personat fizik që japin dhoma pa leje, lypësit, zëri i lartë i muzikës në lokale, problem I parkingjeve publike, shitësit mobil të frutave dhe perimeve si dhe shumë problematika të tjera. Hani disa herë theksoi se policia nuk mund ti ndërrmer të gjitha këto masa vetë por duhet bashkëpunim nga Komuna e Strugës dhe Inspektorati i tregut, për një Strugë më të sigurtë dhe më të mirë. Ai poashtu shprehu keqardhje që shumica e institucioneve aspak nuk e informojnë stacionin policor në lidhje me ndodhitë dhe aktivitetet në qytet, prandaj kërkoi që të jetë i informuar të paktën dy ditë para evenimentit/aktivitetit.
z. Nasufi i falenderoi për bashkëpunimin të gjitha institucionet dhe potencoi se këto takime të jenë më të shpeshta që bashkëpunimi të sjellë rezultate të dukshme. Ai e përfundoi mbledhjen duke theksuar se ankesa dhe probleme do të ketë gjithmonë, por ne do të punojmë për një Strugë më të mirë dhe qytetarë të kënaqur.

Komunën e Strugës e vizituan nxënësit e SHF “Vëllezërit Milladinov”

Komunën e Strugës e vizituan nxënës nga SHF “Vëllezërit Milladinov” Strugë. Ata u mirëpritën nga kryetari i komunës z. Ramis Merko.
Nxënësit patën mundësin të njihen më institucionin e komunës dhe funksionimin e saj. Parashtruan pyetje në drejtim të kryetarit dhe u interesuan më shumë për projektet që ka komuna në vijimësi për shërbimet publike, arsimin, hapësirat e gjelbërta, menaxhimin e mbeturinave, ujëjellësin etj. Ato, poashtu recituan dhe poezi të cilat ia kishin kushtuar punës së palodhshme të kryetarit të komunës.
Në këtë takim, nxënësit u shoqëruan nga mësueset e tyre kujdestare dhe zv. drejtorin e shkollës.

Balikesir escort Aydin escort Muğla escort Kahramanmaraş escort Yozgat escort Giresun escort Didim escort Çorum escort Erzurum escort Zonguldak escort Sivas escort Düzce escort Tokat escort Osmaniye escort Kutahya escort Mardin escort Fethiye escort Ordu escort Alanya escort Pendik escort Sarıyer escort Edremit escort Sinop mutlu son

Balikesir escort Aydin escort Muğla escort Kahramanmaraş escort Yozgat escort Giresun escort Didim escort Çorum escort Erzurum escort Zonguldak escort Sivas escort Düzce escort Tokat escort Osmaniye escort Kutahya escort Mardin escort Fethiye escort Ordu escort Alanya escort Pendik escort Sarıyer escort Edremit escort Sinop mutlu son