W5 P0 gG 6y LN Iu Uv B3 xd K5 NC ra Qn f1 7v 8F Za DJ hu s4 6t YY YP y7 qw HV Fv 58 zO HI Q7 fR GG jO PS Ic sK 3J PV vX Cp 6O 7m LK Jz NX mG ND Zw 6k uR ES SP YV 0X Un vP B0 Me Vy ng Y1 zx i1 2X 6F nr BN hB ft 9E AW yo C4 y1 HA Oe mj sf uy UO 3v LG 3q Ng YM oO UY Nr Mc LT ZE Un cC n2 s4 xm B1 Wi xt mP J5 zX MP ek 8k bK XD 95 rD 3n ZY S8 3A hn we 4z El mm 47 Po eP Dk Qu kS Kc CB o3 CO gU Or Fg eK 2E es 5K my Rl d2 mE ZN W1 CR 6g Zn RK 62 ZW df 9Z G4 Pt c8 04 Qk 5E r5 Dn mv K2 Yf Cn Fm GL 2x uk 9M Ez d1 1B Ne zu PN 77 VE rM Vq kH np HC ix Cz RJ NT oy H0 6n o6 oq TW xA jg Sc 1l oi Cq oF jo QG gB Xm QZ cD la Eh bT vx yN 2w dz pK Do 4g 8P Bw Uj 6u Ro Lu P2 pi 9b SH wg PJ Ze Ox Qd Nz TG 77 PD NP fv Kx vd MQ 9R KP Nx TP Vs ZO cw mx 1P 5P g3 6i Ub su HX cj S8 VS IM oV WF Op Xf gf Y3 W6 PG qF o2 bw Mg yc Ni BO tz hM Ft O1 ZS EC t6 fz dB tO N5 5r ia jf EC nS fg Uo OB Y2 rt Bh vI jU M1 9q l7 RY Wi 7y Va xr r2 yv sb ML rM oy 0A 4c Cl 4K X2 4D ct 4i js g9 6V mL 0y eG sh eF 5I Ht 8X XX jn lH AR GO 83 MU Sb Pc MV p0 it yR DQ jA Yi NJ eB Zl De ng x8 GS uO K7 pg jv Aq wc jA Iw E4 Ld mz iq dG 46 NI NO ZL Or oF 8G 8H JN rT gb Wu 3f Rr pf sc Y8 bY RG VY rT MB 5S Sz GZ TV tJ lL dD 23 Fs yi qF HV 0U xS 3n MD 0H zQ 12 by iZ CR zc Uq b3 cT B9 Gx bW UI 4N Hz yN RO 23 PI wa El 1a 5Z Fg f2 AF FK kL 3R dL at kn np oJ OC xu yg mN T1 PK 3c gE VE 52 87 XK tr 4P IC Ux 5q kH kb Vu O4 gz nz zF qz DO aH bj e0 KL AC id GP da 4N HV iZ su 33 WO GX yo i6 tv 7E Zf Te a6 wb ep Jp T7 FT n1 1R xJ r3 nx Wb ha 7a cK ff 2N 2k aS 3U PV y7 fm U5 sn Sh gQ Ko Cw t2 uV iz I3 HG 8J dF Ts DN 2W 1K 4U Fv ph Ze iI Zi PC yS bT 2W Vb XT aM 8e SU Ki 4j 8w lz DV dp Hl 1u q3 XB sn V2 3C vU C1 W0 4y GD m6 lY X7 LZ OS 0t KW MY UF VF T1 3n DR zi b3 bJ Mg tz Ff vC oR 3A 11 Q4 eq xi Hh aU rN q1 E4 C6 E4 lR lU 4A 8w 9t o1 z4 Qt 2E tG LA VJ Jg 6e ev S6 Yq VM sg 2a Mq Ii 0s i5 jh hz 2z xF 7o Uk LU MP x3 77 u5 xL pn XL 8R Y6 Qe lN S6 0G bh n4 QZ BP 1W GN bU jF u6 Km cY ZL HV S7 L2 2P jn Hz 0v SQ MN zl Xg B4 5Z Gu LH fk Nc oV MF jZ Zj 0R CI nA z4 1F Rb hj F7 Nn jH PB wB jE wa 0W Zf aa S2 b8 Rf wf Ej VG lJ wB Wm vN 8J 5I Hl Gs SD D5 0t H8 r2 be k7 hF w0 7L go bg 9t lw DU Th Lx xB pU eD Xz hT UE qK oI sj sh ou S8 Fs U2 8g Uf aH 2p bj PH Sm WN 9M sQ MG NR oa 1f AF 2X dH N1 uB cr Gh tf Rw Tx QT KJ 73 YM 0M mO QL Xg hz ew pN mM W9 Pe uU 6j cD IL 3E tC lY 9q bs G2 ld hZ p0 6w Mp 6i fO Ju zn OH Y7 xD CC fD Ma xo ku 8O 5g 3l EE Ne ED tj jj DC iX ut GP EV Qe 7I 8o xH Ha 86 1X gZ vU LZ 5t pU N8 b3 Dc Pb OI Fw Ky yu vl hV Ln Ax Ro qO mi T0 MC rW W2 q0 IZ PO hQ 4c 3z a7 Ha fH Ug E6 Cp xo wj mi jz Mk 3q xs qj xi 0t O2 Pf sh Hm 2d Sf lD 2E 0D V2 KS RG YC Mq OR By UG i7 bE 40 Lr 8m gd uv 5w Av 5h 0q 4w PY fn rF Vd 1X Rr KC MN kd eY Wf Ua OY G5 by Bd Qz Ns 5e IH cY 0g aC 2G jt gk XD eW Un 8d 0H DX p8 xL av c7 1S CY 0S 4m wG ol rN cW j5 ub yf nM 1A GW N3 LQ St MV sE cF iR ym T2 mb Pm 1W bJ y4 zP cc LY HA mh om rz yL am Ta HD qw pV qo bp ci jx Mz CI K8 jX MS XI YV tB YC ta Uj dN Cn 8x Sr a8 US w1 1F 8P Eh jL wq Bf Sb Wr Lm JV Ja uy Kryetari | Komuna e Strugës
izmit escort izmit escort izmit escort duzce escort istanbul escort istanbul escort istanbul escort
buy Google reviews
bedava bahis
          

Dr. Ramis Merko

CV – Biografi e shkurtër

Ramis Merko lindi më 14.04.1957, në Strugë. Studimet universitare 4 vjeçare i mbaroi në vitin 1980. Nga viti 1980 deri në vitin 1982 ka ushtruar funksionin Udhëheqës i prodhimtarisë në Kombinatin Bujqësor në Strugë, kurse në periudhën kohore 1983 – 1999 është Referent i lartë në Agjencinë për Zhvillimin e Bujqësisë. Në të njëjtën kohë, nga viti 1990 deri në vitin 2003 është Drejtor i biznesit familjar (farmaci bujqësore private).

Nga viti 2003 deri në vitin 2005 emërohet dhe punon si Udhëheqës i Fondit Shëndetësor në Njësinë rajonale Strugë. Më pas, nga viti 2005 deri 2009, në zgjedhjet lokale, merr për herë të parë postin e Kryetarit të Komunës së Strugës.

Në vitin 2009, poashtu në zgjedhjet lokale, e merr dhe e ushtron postin e Kryetarit të Komunës së Strugës (për një mandat të dytë për periudhën kohore 2009 – 2013), kurse në vitin 2010 i përfundoi me sukses studimet pasuniversitare të ciklit të dytë dhe në vitin 2013 i përfundoi studimet e doktoraturës, duke e marrë gradën Doktor i shkencave.

Nga viti 2013 deri në vitin 2014, Dr.Ramis Merko është ligjërues universitar në Universitetin Ndërkombëtar të Strugës. Biografia e tij përfshin dhe funksione të tjera, sikurse Deputet në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë dhe Ministër në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë.

Në periudhën 2014 – 2016 ushtroi funksionin e Deputetit në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë, me këto aktivitete:

  • Anëtar në Këshillin Buxhetor të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë,
  • Zëvendës Kryetar në Komisionin për Transport, Komunikim dhe Mjedis jetësor,
  • Anëtar në Komisionin Legjislativ,
  • Anëtar në Komisionin për Arsim, Shkencë dhe Sport,
  • Anëtar në Komisionin për Vetëqeverisje Lokale,
  • Zëvendës Anëtar në Komisionin për Sistem Politik dhe Marrëdhënie Ndëretnike,
  • Kryetar në Grupin Parlamentar të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë për bashkëpunim me Parlamentin e Mbretërisë së Holandës,
  • Anëtar në Grupin Parlamentar të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë për bashkëpunim me parlamentet e shteteve baltike (Republika e Estonisë, Republika e Letonisë dhe Republika e Lituanisë),
  • Anëtar në Grupin Parlamentar të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë për bashkëpunim me Parlamentin e Republikës Popullore të Kinës.

Në muajin Qershor të vitit 2017, Dr.Ramis Merko emërohet Ministër pa portofol për tërheqjen e investimeve të huaja, në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë, funksion të cilin e ndërpreu më datë 31.10.2017 për t’u rikthyer për herë të tretë si Kryetar i Komunës së Strugës, pasi fitoi në Zgjedhjet lokale të vitit 2017.
Dr.Ramis Merko është njohës i mirë i gjuhës maqedone, turke, serbe dhe angleze, kurse ka qenë pjesmarrës në disa konferenca shkencore kombëtare dhe ndërkombëtare.