izmit escort izmit escort izmit escort duzce escort istanbul escort istanbul escort istanbul escort

СЕКТОР ЗА ФИНАНСИСКИ ПРАШАЊА

Секторот за финансиски прашања ги врши работите што се однесуваат на:

 • следење и примена на законите и подзаконските акти од областа на буџетското и материјално финансиското работење; 
 • ја раководи, координира и контролира работата при изработување на буџетот на општината и нагодишната сметка на Буџетот на општината;
 • управување, следење и контрола на состојбата и движењето на средствата и изворите на средствата на општината утврдени со буџетот;
 • спроведува ex-ante и ex-post финансиска контрола;
 • изготвува финансиски план за извршувањето на буџетот (месечен, квартален и годишен) за општината и единките корисници на општината;
 • сметководствено евидентирање за извршувањето на буџетот;
 • распределба на блок – дотациите по буџетските корисници;
 • управување, следење и контрола во утврдувањето на наплатата на даноци;
 • водење регистер на недвижен и движен имот на даночните обврзници, негово проверување и потврдување;
 • спроведување на присилна наплата на даноците и таксите на општината;
 • врши и други работи што ќе му бидат доверени во делокругот на надлежности согласно законите идругите прописи.
Во рамките на секторот за финансиски прашања спаѓаат 5 одделенија и тоа:
1. Одделение за буџетска координација;
2. Одделение за буџетска контрола;
3. Одделение за сметководство и плаќања;
4. Одделение за даноци и комунални такси;
5. Одделение за јавни набавки;

 

 

hatay escort hatay escort iskenderun escort iskenderun escort iskenderun escort hatay escort iskenderun escort hatay escort

betboo meritroyalbet giriş casinomaxi giriş casinomaxi cratosslot betebet vdcasino Cratosslot Giriş Sekabet Pulibet Giriş

casino siteleri milanobet tipobet sekabet elexbet
ngsbahis istanbul escort bayan paykwik canlı bahis kaçak bahis kaçak bahis