Вчера во салата на Советот на Општина Струга, на покана на претседателот на Советот, г. Ресул Каба, претставник на УНДП, Илмијасан Даути го презентираше проектот пред советниците.

Советот на Општина Струга доби грант од 60.000 швајцарски франци за зајакнување на капацитетите на советот. Проектот ќе се реализира преку УНДП, чија цел е зајакнување на советот на Општината, како и улогата на советниците во областа на урбанизмот, културата,општински активности и други области.

Околу 50 илјади швајцарски франци од средствата ќе бидат определени за проекти за кои ќе одлучуваат самите граѓани додека останатите ќе се користат за зголемување на работниот капацитет на општинскиот совет.

Канцеларија за односи со јавност,
Општина Струга

There are no comments yet.

Напишете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).