Денес во просториите на Општина Струга градоначалникот Мерко го пречека амбасадорот на Франција Кристијан Тимоние. На средбата беа присутни шефот на кабинетот Дашмир Насуфи, директорот на ЈП “Проаква” Јетон Шаќири , советникот Инает Дани и други преставници од општинската администрација.
Амбасадорот Тимоние зборуваше многу за убавиот впечаток што го имаше добиено од убавините на Струга и му честиташе на градоначалникот за неговато гостопримство и досегашното работење.
Меѓу другото на состанокот се дисктурише и за бројните шпекулации за горење на трската, узурпација на плажите и бесправните градби кои ги имаше во последно време по медиумите и порталите . Градоначалникот Мерко уште еднаш се изјасни дека во Струга не постојат бесправни градби на брегот на Охридското Езеро и дека никогаш нема да дозволи да постојат.
Амбасадорот Тимоние рече дека беше убеден во работата на градоначалникот Мерко и дека се надева дека во иднина ќе соработуваат во областа на туризмот и образованието, бидејќи двете страни изразија заеднички интереси.
Во однос на областа на образованието амбасадорот изјави дека веќе соработуваат со Општина Охрид и со Општина Битола и дека не смеат да бидат неправдени кон Струга кога станува збор за соработки .
“Вие сте најубедливиот градоначалник што некогаш сум го сретнал” рече Тимотие додека му честиташе на градоначалникот за неговите постигнувања и се изјасни дека неговата изјава беше погрешно толкувана и изманипулирана од страна на медиумите.
“Ние сме со Струга” продолжи амбасадорот Тимоние и рече дека многу наскоро ќе ја посети Струга и градоначалникот Мерко.

Канцеларија за односи со јавноста,
Општина Струга

There are no comments yet.

Напишете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

papyonshop sex shop istanbul sex shop botoks botoks botoks fiyatları paykasa bozum paykwik bozum İstanbul evden eve nakliyat