Почнаа градежните работи за реконструкција на најпознатиот мост во Струга, Мостот на поезијата, каде секоја година се одржуваат Струшките вечери на поезијата, од каде произлегува и името на мостот. Реконструкцијата на овој мост е многу важна затоа не само што служи како клучна точка(мост) за поврзување на писателите ширум светот но и заради фактот дека истиот не е реновиран уште од  неговата изградбата.

Многу наскоро, Мостот на поезијата со нов изглед.

Канцеларија за односи со јавноста,

Општина Струга

There are no comments yet.

Напишете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

papyonshop sex shop istanbul sex shop botoks botoks botoks fiyatları paykasa bozum paykwik bozum İstanbul evden eve nakliyat