Вести

Градоначалник на општина Струга г. Рамис Мерко им честита матурантите

Почитувани матуранти, Завршувањето на средното образование е многу важен момент за Вас и за сите граѓани. Преминувањето  од адолесценција во фаза на мудрост е многу важен чин. На секое општество му е потребна добро образована и прогресивна младина. Од срце му посакувам на секој од Вас  да ја избере вистинската насока  за себе, семејството и […]

Известување

Општина Струга започна со дистрибуција на Решение за Данок на имот и комунална такса  – фирмарина за 2018 година. Одделение за даноци и комунални такси во општина Струга известува дека Решение за Данок на имот за 2018 година, се подготвени и веќе се дистрибуираат до градот и во некои локални населби. Општина ги повика даночните […]

Потпишан иницијатива за заштита на планината Јабланица

Bчера во просториите на општина Струга беше потпишана иницијативата за заштита на планината Јабланица преку прогласување на Јабланица за заштитеното подрачје од категоријата Национален парк од страна на градоначалникот на општина Струга г. Рамис Мерко и градоначалник на општина Вевчани г. Сашо Јанкоски. На овој состанок присуствуваа претставници на Националниот парк “Шебеник”, како и претставници […]

Среќен Рамазан

Почитувани муслимански верници, Во пресрет на Рамазан, месец кој симболизира жртва, побожност, милосрдие, богослужба и милост, ми претставува чест да им посакам на сите граѓани и сонародници на исламската вера во име на општина Струга и во мое лично име, убав дочек на овој свет месец. Овој благословен месец може да ни послужи да одразуваме мир, […]

Read All Posts