vevobahis giriş - cratosslot giriş - baymavi giriş

betvole betlike süpertotobet megabahis trbet
          

Dr. Ramis Merko

CV – Biografi e shkurtër

Ramis Merko lindi më 14.04.1957, në Strugë. Studimet universitare 4 vjeçare i mbaroi në vitin 1980. Nga viti 1980 deri në vitin 1982 ka ushtruar funksionin Udhëheqës i prodhimtarisë në Kombinatin Bujqësor në Strugë, kurse në periudhën kohore 1983 – 1999 është Referent i lartë në Agjencinë për Zhvillimin e Bujqësisë. Në të njëjtën kohë, nga viti 1990 deri në vitin 2003 është Drejtor i biznesit familjar (farmaci bujqësore private).

Nga viti 2003 deri në vitin 2005 emërohet dhe punon si Udhëheqës i Fondit Shëndetësor në Njësinë rajonale Strugë. Më pas, nga viti 2005 deri 2009, në zgjedhjet lokale, merr për herë të parë postin e Kryetarit të Komunës së Strugës.

Në vitin 2009, poashtu në zgjedhjet lokale, e merr dhe e ushtron postin e Kryetarit të Komunës së Strugës (për një mandat të dytë për periudhën kohore 2009 – 2013), kurse në vitin 2010 i përfundoi me sukses studimet pasuniversitare të ciklit të dytë dhe në vitin 2013 i përfundoi studimet e doktoraturës, duke e marrë gradën Doktor i shkencave.

Nga viti 2013 deri në vitin 2014, Dr.Ramis Merko është ligjërues universitar në Universitetin Ndërkombëtar të Strugës. Biografia e tij përfshin dhe funksione të tjera, sikurse Deputet në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë dhe Ministër në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë.

Në periudhën 2014 – 2016 ushtroi funksionin e Deputetit në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë, me këto aktivitete:

  • Anëtar në Këshillin Buxhetor të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë,
  • Zëvendës Kryetar në Komisionin për Transport, Komunikim dhe Mjedis jetësor,
  • Anëtar në Komisionin Legjislativ,
  • Anëtar në Komisionin për Arsim, Shkencë dhe Sport,
  • Anëtar në Komisionin për Vetëqeverisje Lokale,
  • Zëvendës Anëtar në Komisionin për Sistem Politik dhe Marrëdhënie Ndëretnike,
  • Kryetar në Grupin Parlamentar të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë për bashkëpunim me Parlamentin e Mbretërisë së Holandës,
  • Anëtar në Grupin Parlamentar të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë për bashkëpunim me parlamentet e shteteve baltike (Republika e Estonisë, Republika e Letonisë dhe Republika e Lituanisë),
  • Anëtar në Grupin Parlamentar të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë për bashkëpunim me Parlamentin e Republikës Popullore të Kinës.

Në muajin Qershor të vitit 2017, Dr.Ramis Merko emërohet Ministër pa portofol për tërheqjen e investimeve të huaja, në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë, funksion të cilin e ndërpreu më datë 31.10.2017 për t’u rikthyer për herë të tretë si Kryetar i Komunës së Strugës, pasi fitoi në Zgjedhjet lokale të vitit 2017.
Dr.Ramis Merko është njohës i mirë i gjuhës maqedone, turke, serbe dhe angleze, kurse ka qenë pjesmarrës në disa konferenca shkencore kombëtare dhe ndërkombëtare.

 


Baymavi cratosslot vdcasino Supertotobet sekabet paykwik экскурсии из мармариса остров клеопатры Marmaris excursions dalaman airport transfers paykwik paykwik satın al paykwik al ucuz paykwik paykwik fiyatları Paykwik Nedir? paykwik bozum