vevobahis giriş - cratosslot giriş - baymavi giriş

Известување – Внимание!

Нов режим на собраќај на улиците на градот Струга.

Почнувајќи од 01.05.2018 до 30.06.2018 година, на улиците на градот Струга ќе започне нов (привремен) режим на сообраќај, односно сообраќајот ќе продолжи во еден правец на улиците:

  1. дел од улицата „Ѓуро Салај“ и тоа од спојот на ул. „Владо Малески“ со ул. „Димче Ковачески“ и од спојот на ул. „Димче Ковачески“ со ул. „Димитар Влахов“;
  2. улицата „Димитар Влахов“ и тоа од спојот на ул. „15ти Корпус“ со ул. „Ѓуро Салај“, од спојот на ул. „Ѓуро Салај“ со ул. „ Прва Македонска Ударна Бригада“ и од спојот на ул. „Прва Македонска Ударна Бригада„ со ул. „Пабло Неруда“.
  3. улицата „Прва Македонска Ударна Бригада“ и тоа од спојот на ул. „Димитар Влахов“ со ул. „Димче Ковачески“ и од спојот на ул. „Димче Ковачески“ со ул. „Владо Малески“.
  4. улицата „Јово Стефаноски-Риле“ и тоа од спојот на ул. „Маркс и Енгелс“ со ул. „Зуфер Мусиќ“ и од спојот на ул. „Зуфер Мусиќ“ со ул.
    „ЈНА“.
  5. дел од улицата „Боро Хаџиески-Путе“ и тоа од влезот на паркинг просторот на МЈП „Проаква“ до спојот со ул. „27ми Март“ и од спојот на ул. „27ми Март„ со ул. „Крсте Јон“.
  6. дел од улицата „27ми Март“ и тоа од спојот на ул. „ Боро Хаџиески-Путе“ со ул.„Крсте Јон“ и ул. „Браќа Миладиновци“.
  7. улицата „Крсте Јон“ и тоа од спојот на ул. „Боро Хаџиески-Путе“ со ул. „ Нико Нестор “ и од спојот на ул. „Нико Нестор“ со ул. „27ми Март“ и ул. „Браќа Миладиновци

 

Оваа одлука беше усвоена на последната седница на Советот (16.04.2018 година) и истата одлука доби дозвола и од страна на СВР- Охрид.

 

Ги повикуваме сите граѓани, да го почитуваат овој нов режим на сообраќај и да  ги користат еднонасочните ленти за да нема пречки во собраќај.

 

За да ви биде појасно еве и илустрации со слики.

 

Канцеларија за односи со јавноста.
Општина Струга

There are no comments yet.

Напишете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).