vevobahis giriş - cratosslot giriş - baymavi giriş

Во текот на последните недели Општина Струга е фокусирана во реализација на неколку проекти кои беа дефинирани за изведба. Завршија работите за реконструкција на просторот помеѓу ООУ Браќа Миладиновци и Домот на колтурата, односно се изведе поплочување со бехатон плочки влезот на училиштето, простор со површина од 370м2 и решавање на атмосферските води.

Овој дел беше проблематичен години назад за учениците на ова училиште, претежно во врнежливите периоди ова зона беше непроодна за возрасни и толку помалку за деца. Општина Струга го реши овој проблем создавајќи подобри услови за безбедноста на децата.

Истовремено, ги повикуваме сите граѓани и родители на децата во ова училиште за да се почитуват сообраќајните правила, да не поминуват со возила и да не се паркират во делот што е поплочен со бекатон плочки.

Да ги почитуваме најмалите на општеството, правајќи ги да се чуствуват безбедни.

There are no comments yet.

Напишете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).