vevobahis giriş - cratosslot giriş - baymavi giriş

betvole betlike süpertotobet megabahis trbet

Врз основа на член  39 став 2 од Законот за локалната самоуправа, („Сл. Весник на РМ„ бр. 5/02), Претседателот на Советот на општина Струга, донесе

 

Р Е  Ш Е Н И Е

 

За свикување 37 (триесет и седма ) седница на Советот на општина Струга

 

 

      Ја свикувам 37 (триесет и седмата ) седница на Советот на Општина Струга, за 28.01.2020 год.   (Вторник) со почеток во 10,оо часот, во големата сала на Советот на општина Струга:

    Седницата ќе работи, по следниот

 

 

Д Н Е В Е Н   Р Е Д

 

– Записник од 36 -тата седница на Советот на општина Струга

 

 1. Предлог – Одлука за измена и дополнување на Одлуката за извршување на Буџетот на општина Струга за 2020 година,
 2. Предлог -Програма за Локален Економски Развој на општина Струга за 2020 година,
 3. Предлог -Програма за животна средина на општина Струга за 2020 година,
 4. Програма за работа на Одделение за соработка со Месни заедници за 2020 година
 5. Правила за работа на месните заедници во општина Струга,
 6. Предлог – Одлука за поставување урбана опрема на општина Струга за 2020 година,
 7. Предлог – Правилник за определување локации за поставување на урбана опрема на општина Струга за 2020 година,
 8. Предлог – Програма за поставување на урбана опрема на подрачјето на општина Струга за 2020 година,
 9. Предлог – Одлука за утврдување и наплата на комунална такса,
 10.  Програма за работа на ЈП „Водовод и канализација „ – Струга за 2020 година,
 11.  Квартален Извештај на МJП „Проаква„- Струга, (ЈП ВОдовод и канализација „ – Струга) трет квартал /2019.
 12.  Предлог -Решение за именување членови на Управен одбор на ЈП „Водовод и Канализација „ – Струга.
 13. Предлог -Решение за именување членови на одбор за матерјални финансиско работење на ЈП „Водовод и Канализација „ – Струга
 14. Програма за работа на ЈП „Октиси„- Октиси за 2020 година
 15. Квартален Извештај на ЈП „Окиси„- Октиси за четврт квартал 2019 година,
 16. Програма за работа на ЈП „EKO – СТРУГА„- Струга за 2020 година
 17. Предлог Одлука за давање гаранција за заем на ЈП „ Комунално„ – Струга,
 18. Предлог Одлука за давање на користење на недвижна ствар ,
 19. Предлог -Одлука за давање согласност на Статутот на ООУ „ Единство„- с. Октиси,
 20. Предлог -Одлука за согласност на Статутот на ООУ „ Мурат Лабуништи„- с. Лабуништа,
 21. Предлог -Одлука за согласност на Статутот на ООУ „ Гоце Делчев„- с. Подгорци,
 22.  Предлог -Одлука за согласност на Статутот на ООУ „ Свети Климент Охридски„- с. Драслајца,
 23.  Предлог -Одлука за согласност на Статутот на ООУ „ Гоце Делчев„- с. Јабланица,
 24.  Предлог -Одлука за согласност на Статутот на ООУ „ Зини Хани„- с. Велешта,
 25.  Предлог -Одлука за согласност на Статутот на ООУ „ Јосип Броз Тито„- Струга,
 26.  Предлог -Одлука за согласност на Статутот на ООУ „ Браќа Миладиновци„- Струга,
 27.  Предлог -Одлука за согласност на Статутот на ООУ „ Орхан Џемаили„- с. Татеши,
 28. Предлог -Одлука за согласност на Статутот на ООУ „ Нури Делогожда„- с. Делогожда,
 29. Предлог -Одлука за согласност на Статутот на ООУ „ Ашим Агуши„- с. Радолишта,
 30. Извештај за реализација на Програмата за изградба, одржување и заштита на локални патишта на општина Струга за 2019 година,
 31. Извештај за потрошените средства за одржување на градската депонија,
 32. Барање финанциски помош за лицето Димитар Колоски,
 33. 33. Иницијатива за основање на музичко училиште,
 34. Предлог – Одлука за определување на приоритет на повикот на Бирото за регионален развој за 2020 во подмерка специфични подрачја,
 35. Предлог – Одлука за определување на приоритет на повикот на Бирото за регионален развој за 2020 во подмерка развој на села.

Материали од 37-тата седница

СОВЕТ НА ОПШТИНА СТРУГА
Претседател,
Ресул Каба

There are no comments yet.

Напишете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

Balikesir escort Aydin escort Muğla escort Kahramanmaraş escort Yozgat escort Giresun escort Didim escort Çorum escort Erzurum escort Zonguldak escort Sivas escort Düzce escort Tokat escort Osmaniye escort Kutahya escort Mardin escort Fethiye escort Ordu escort Alanya escort Pendik escort Sarıyer escort Edremit escort Sinop mutlu son