vevobahis giriş - cratosslot giriş - baymavi giriş

betvole betlike süpertotobet megabahis trbet

Врз основа на член 39 став 2 од Законот за локалната самоуправа, („Службен весник на Република Македонија„ бр. 5/02), Претседателот на Советот на општина Струга, донесе

Р Е  Ш Е Н И Е

За свикување  59 (педесет и деветта)

седница на Советот на општина Струга

Ја свикувам 59 (педесет и деветта) седница на Советот на Општина Струга, за 07.09.2021 год. (вторник) со почеток во 09:00 часот, во големата сала на Советот на општина Струга:

    Седницата ќе работи, по следниот

Д Н Е В Е Н   Р Е Д

– Записник од 56-тата седница на Советот на општина Струга.

– Записник од 57-тата седница на Советот на општина Струга.

– Записник од 58-тата седница на Советот на општина Струга.

 1. Предлог – Одлука за донесување ДУП за дел од Блок 30, КО Мороишта.
 2. Предлог – Програма за изградба на спортска сала до 1500 м2 на КП 2002/1 КО Струга.
 3. Предлог – Програма за изградба на спортска сала до 1500 м2 на КП 157 и 407 КО Делогожди.
 4. Предлог – Одлука за давање согласност на Годишен план за вработување во ЈП „Еко Струга“ – Струга, за 2022 година.
 5. Предлог – Одлука за давање согласност на Годишен план за вработување во ЈКП „Хигиена“ – с.Лабуништа, за 2022 година.
 6. Предлог – Одлука за утврдување паралелки  со помал број на ученици во СОУ „Ибрахим Темо“ – Струга за учебната 2021/2022 година.
 7. Предлог – Одлука за утврдување паралелки  со помал број во СОУ „Нико Нестор“ – Струга за учебната 2021/2022 година.
 8. Предлог – Одлука за утврдување паралелки  со помал број на ученици  и комбинирани паралелки во ООУ „Браќа Миладиновци“ – Струга за учебната 2021/2022 година.
 9. Предлог – Одлука за утврдување паралелки  со помал број на ученици во ООУ „Јосип Броз Тито“ – Струга за учебната 2021/2022 година.
 10. Предлог – Одлука за утврдување паралелки  со помал број на ученици  и комбинирани паралелки во ООУ „Нури Мазари“ – с.Делогожда за учебната 2021/2022 година.
 11. Предлог – Одлука за утврдување паралелки  со помал број на ученици во ООУ „Ашим Агуши“ – с.Радолишта за учебната 2021/2022 година.
 12. Предлог – Одлука за утврдување паралелки  со помал број на ученици  и комбинирани паралелки во ООУ „Орхан Џемаили“ – с.Г.Татеши за учебната 2021/2022 година.
 13. Предлог – Одлука за утврдување паралелки  со помал број на ученици  и комбинирани паралелки во ООУ „Св. Климент Охридски“ – с.Драслајца за учебната 2021/2022 година.
 14. Предлог – Одлука за утврдување паралелки  со помал број на ученици  и комбинирани паралелки во ООУ „Единство“ – с.Октиси за учебната 2021/2022 година.
 15. Предлог – Одлука за утврдување паралелки  со помал број на ученици  и комбинирани паралелки во ООУ „Зини Хани“ – с.Велешта за учебната 2021/2022 година.
 16. Предлог – Одлука за утврдување паралелки  со помал број на ученици  и комбинирани паралелки во ООУ „Мурат Лабуништи“ – с.Лабуништа за учебната 2021/2022 година.
 17. Предлог – Одлука за утврдување паралелки  со помал број на ученици  и комбинирани паралелки во ООУ „Гоце Делчев“ – с.Јабланица за учебната 2021/2022 година.
 18. Предлог – Одлука за утврдување паралелки  со помал број на ученици во ООУ „Гоце Делчев“ – с.Подгорци за учебната 2021/2022 година.
 19. Предлог – Годишна програма за работа на СОУ „Ибрахим Темо„ – Струга  за  учебната 2021/2022 година.
 20. Предлог – Годишна програма за работа на СОУ „Нико Нестор„ – Струга  за  учебната 2021/2022 година.
 21. Предлог – Годишна програма за работа на ООУ „Браќа Миладиновци„ – Струга  за  учебната 2021/2022 година.
 22. Предлог – Годишна програма за работа на ООУ „Јосип Броз Тито„ – Струга  за  учебната 2021/2022 година.
 23. Предлог – Годишна програма за работа на ООУ „Нури Мазари„ – с.Делогожда  за  учебната 2021/2022 година.
 24. Предлог – Годишна програма за работа на ООУ „Ашим Агуши„ – с.Радолишта  за  учебната 2021/2022 година.
 25. Предлог – Годишна програма за работа на ООУ „Орхан Џемаили„ – с.Г.Татеши  за  учебната 2021/2022 година.
 26. Предлог – Годишна програма за работа на ООУ „Св. Климент Охридски„ – с.Драслајца за  учебната 2021/2022 година.
 27. Предлог – Годишна програма за работа на ООУ „Единство„ – с.Октиси за  учебната 2021/2022 година.
 28. Предлог – Годишна програма за работа на ООУ „Зини Хани„ – с.Велешта за  учебната 2021/2022 година.
 29. Предлог – Годишна програма за работа на ООУ „Мурат Лабуништи„ – с.Лабуништа за  учебната 2021/2022 година.
 30. Предлог – Годишна програма за работа на ООУ „Гоце Делчев„ – с.Јабланица за  учебната 2021/2022 година.
 31. Предлог – Годишна програма за работа на ООУ „Гоце Делчев„ – с.Подгорци за  учебната 2021/2022 година.
 32. Предлог – Годишна програма за работа на Основното општинско Музичко училиште – Струга за  учебната 2021/2022 година.
 33. Предлог Одлука за доделување на финансиска помош Васко Јолески.
 34. Предлог Одлука за доделување на финансиска помош Перо Прентоски.

Материли од 59-та седница

СОВЕТ НА ОПШТИНА СТРУГА
Претседател,
Ресул Каба

There are no comments yet.

Напишете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

Balikesir escort Aydin escort Muğla escort Kahramanmaraş escort Yozgat escort Giresun escort Didim escort Çorum escort Erzurum escort Zonguldak escort Sivas escort Düzce escort Tokat escort Osmaniye escort Kutahya escort Mardin escort Fethiye escort Ordu escort Alanya escort Pendik escort Sarıyer escort Edremit escort Sinop mutlu son