vevobahis giriş - cratosslot giriş - baymavi giriş

Денес  ТППЕ (територијална противпожарна едница) Струга доби донација во која со средства партиципираше и општина Струга.
Камионот за противпожарната едница е финансиран од средства на општината,  додека комплетната опрема е донација од невладината организација „Скарфур“ од Швајцарија, со која општина има потпишано меморандум за соработка.
Оваа опрема ќе придонесе кон поголема ефективност на работењето на противпожарната единица и подобрување на нејзината ефикасност на терен. Општина Струга ги јакне капацитетите на  противпожарната едница се со цел поголема безбедност на граѓаните и подобра служба кон истите.
Општина Струга секогаш се грижи за своите граѓани и е постојано во нивна служба.

 

There are no comments yet.

Напишете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).