vevobahis giriş - cratosslot giriş - baymavi giriş

Почитувани граѓани,

Поради високите температури, апелираме до сите граѓаните да бидат по внимателни, особено кога станува збор за нашата безбедност. Внимавајте да не користите импровизирани и непрофесионално опремени кабели за електрични инсталации, внимавајте да не ги оставите вклучени електричните  апарати во кујна ,затоа што може да предизвикате пожари и да ја доведите во прашање безбедноста на вашиот имот, имотот на вашите соседи, особено вашата безбедност и на вашите блиски”
Како неопходна мерка за намалување на ризикот од пожар, Територијалната единица на пожарникари Струга апелира до сите граѓани:
– Да не се запалат пожари на отворени места ;
– Да не се  фрла стакло, стаклени шишиња и друг отпадок од стакло;
– Да не се запали отпад и други запаливи материјали;
– Да се внимава да не се фрлат остатоци од запалени цигари
Во спротивност ќе се соочите со санкции предвидени со закон.
Обврска на секој граѓанин во случај на пожар во отворени средини, е да го пријави до надлежните институции во најкраток можен рок.

Во случај на пожар, истиот треба да се пријави во противпожарната служба на 193

 

There are no comments yet.

Напишете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).