vevobahis giriş - cratosslot giriş - baymavi giriş

Почитувани сограѓани,

Новогодишните празници се тука за да не зближат и обединат во славење на новите почетоци, затоа драги пријатели да се потсетиме на сите убави нешта кои се случија оваа година и да ги оставиме зад нас сите неубави нешта. Нека биде оваа година, година кога толеранцијата, добрината, разбирањето, хуманоста се дел од нас и нашите животи и да ја започнеме оваа година во просперитет и мир.

Оставаме зад нас една година полна со предизвици, но и успеси кои успеавме да ги постигнеме благодарение на Вашата поддршка и доверба.  Реализиравме  инфраструктурни проекти, реконструиравме и асфалтиравме патишта, поставивме нови водоводи, нова канализација, помогнавме во  подобрувањето на условите во детските градинки, училиштата, изградивме јавни простори за сите граѓани како и многу други проекти.

Но, нема тука да запреме. Во 2019 година ќе реализираме и многу планирани проекти во соработка со меѓународните фондови и централната власт со цел да изградиме подобра Струга, прекрасна Струга, Европска Струга.

Конечно, дозволете ми со свое лично име и во име на Општина Струга да ја поминете Новата Година во кругот на Вашите семејства, со повеќе здравје, мир, љубов и фолем благослов и успех во секоја сфера од вашиот живот.

Среќена  2019!

Со почит,

Градоначалник на Oпштина Струга

Д-р. Рамис Мерко

 

There are no comments yet.

Напишете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).