vevobahis giriş - cratosslot giriş - baymavi giriş

Вчера започна 24-тиот симпозиум на Македонското археолошко друштво кој ќе се оддржи до 10 Мај 2019. На отворањето на симпозиумот присустуваше и градоначалникот на Општина Струга г. Рамис Мерко, Директорката на Управата за заштита на културно наследство Елеонора Петрова –Митевска, директорот на Археолошки музеј на Северна Македонија Горан Санев како и археолози од целата земја.
За време на тридневниот симпозиум ќе се дискутираат теми поврзани со историјата на археолошките истражувања во во струшкиот регион и охридскиот регион, заштитените подрачја во овој регион, подводната археологија и др.

Канцеларија за односи со јавноста,
Општина Струга

There are no comments yet.

Напишете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).