vevobahis giriş - cratosslot giriş - baymavi giriş

Врз основа на член 39 став 2 од Законот за локалната самоуправа, („Сл. Весник на РМ„ бр. 5/02), Претседателот на Советот на општина Струга, донесе

Р Е Ш Е Н И Е
За свикување 28 (дваесет и осма) седница на Советот на општина Струга

Ја свикувам 25 (дваесет и осмата) седница на Советот на Општина Струга, за 26.08.2019 год. (Понеделник) со почеток во 10,оо часот, во големата сала на Советот на општина Струга:
Седницата ќе работи, по следниот:

Д Н Е В Е Н Р Е Д

-Записик од 26 – тата седница на Советот на општина Струга,
-Записик од 27 – та седница на Советот на општина Струга,

1. Измени и дополнување (Ребаланс) на Буџетот на општина Струга за 2019 година,
2. Квартален извештај за работа на Општина Струга II квартал 2019 година,
3. Решение за запирање на објавување на пропис донесен од Советот на општина Струга,
4. Решение за запирање на објавување на пропис донесен од Советот на општина Струга,
5. Одлука за утврдување паралелки со помал број на ученици и комбинирани паралелки во ООУ „Браќа Миладиновци„ – Струга за учебната 2019/2020
6. Одлука за утврдување паралелки со помал број на ученици во ООУ „Јосип Броз Тито„ – Струга за учебната 2019/2020.
7. Одлука за утврдување паралелки со помал број на ученици и комбинирани паралелки во ООУ „Нури Мазари„ – с.Делогожда за учебната 2019/2020
8. Одлука за утврдување паралелки со помал број на ученици во ООУ „Ашим Агуши„ – с.Радолишта за учебната 2019/2020.
9. Одлука за утврдување паралелки со помал број на ученици и комбинирани паралелки во ООУ „Св.Климент Охридски„ – с.Драслајца за учебната 2019/2020.
10. Одлука за утврдување паралелки со помал број на ученици во ООУ „Единство„ – с.Октиси за учебната 2019/2020.
11. Одлука за утврдување паралелки со помал број на ученици и комбинирани паралелки во ООУ „Зини Хани„ – с.Велешта за учебната 2019/2020.
12. Одлука за утврдување паралелки со помал број на ученици и комбинирани паралелки во ООУ „Гоце Делчев„ – с.Јабланица за учебната 2019/2020,
13. Одлука за утврдување паралелки со помал број на ученици и комбинирани паралелки во ООУ „Орхан Џемаили„ – с. Г.Татеши за учебната 2019/2020.
14. Одлука за утврдување паралелки со помал број на ученици и комбинирани паралелки во ООУ „Мурат Лабуништи„ – с.Лабуништа за учебната 2019/2020.
15. Одлука за утврдување паралелки со помал број на ученици во ООУ „Гоце Делчев„ – с.Подгорци за учебната 2019/2020.
16. Одлука за утврдување паралелки со помал број на ученици во СОУ „Нико Нестор“ – Струга за учебната 2019/2020 година,
17. Одлука за утврдување паралелки со помал број на ученици во СОУ “ Ибрахим Темо„ – Струга за учебната 2019/2020 година.
18. Барање финансиски помош за лицето Марко Маркоски.

Материали од 28-та  седница

 

СОВЕТ НА ОПШТИНА СТРУГА
Претседател,
Ресул Каба

There are no comments yet.

Напишете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).