vevobahis giriş - cratosslot giriş - baymavi giriş

betvole betlike süpertotobet megabahis trbet

Врз основа на член 39 став 2 од Законот за локалната самоуправа, („Службен весник на Република Македонија„ бр.5/02), Претседателот на Советот на општина Струга, донесе

Р Е  Ш Е Н И Е

За свикување 60 (шеесетта)

седница на Советот на општина Струга

Ја свикувам 60 (шеесетта) седница на Советот на Општина Струга, за 13.10.2021 год. (среда) со почеток во 09:00 часот, во големата сала на Советот на општина Струга:

    Седницата ќе работи, по следниот

Д Н Е В Е Н   Р Е Д

– Записник од 59-тата седница на Советот на општина Струга.

 1. Извештај за работата на ЈП „Водовод Делогожда“ – с.Делогожда, за временски период 01.04 до 30.06.2021 година и спроведување на финансиските резултати со временскиот период 01.01. до 30.03.2021 година.
 2. Втор квртален извештај за работата на ЈП „Октиси“ – с.Октиси за 2021 година.
 3. Предлог – Одлука за измена и дополнување на Одлуката за утврдување на тарифа на цени по зони, за организирање на зонско паркирање на град Струга.
 4. Предлог – Одлука за доделување на финансиска помош Мирјета Муса.
 5. Предлог – Одлука за утврдување потреба од донесување урбанистичка планска документација за усогласување на намената поднесено од Петрит Бичак од Струга.
 6. Предлог – Одлука за утврдување потреба од донесување урбанистичка планска документација за усогласување на намената поднесено од Есма Бичак од Струга.
 7. Предлог – Одлука за утврдување потреба од донесување урбанистичка планска документација за усогласување на намената поднесено од Екуран Исмаили од с.Франгово – Струга.
 8. Предлог – Одлука за утврдување потреба од донесување урбанистичка планска документација за усогласување на намената поднесено од Астрит Беќири од с.Ново Село – Струга.
 9. Предлог – Одлука за утврдување потреба од донесување урбанистичка планска документација за усогласување на намената поднесено од Едип Имероски од с.Лабуништа – Струга.
 10. Предлог – Одлука за утврдување потреба од донесување урбанистичка планска документација за усогласување на намената поднесено од Адем Кадриески од с.Лабуништа – Струга.
 11. Предлог – Одлука за утврдување потреба од донесување урбанистичка планска документација за усогласување на намената поднесено од Лутвија Беќироски од с.Лабуништа – Струга.
 12. Предлог – Одлука за утврдување потреба од донесување урбанистичка планска документација за усогласување на намената поднесено од Фарук Беќироски од с.Лабуништа – Струга.
 13. Предлог – Одлука за утврдување потреба од донесување урбанистичка планска документација за усогласување на намената поднесено од Валмир Даути од с.Радолишта – Струга.
 14. Иницијатива за изработка на Урбанистички проект за формирање на градежна парцела за изградба на комплекс од градби со намена Г2.1-Згради од лесна градежна индустрија на КП 960/1 КО Мороишта, Општина Струга.
 15. Иницијатива за изработка на Урбанистички проект за стопански и индустриски намени за формирање градежна парцела на дел од КП 931/8 КО Мороишта, со намена Г2-лесна преработувачка и помалку загадувачка индустрија.
 16. Годишен извештај за работата на ЈОУДГ „8-ми Март“ за учебната 2020/2021.
 17. Предлог – Годишна програма за работа на ЈОУДГ „8-ми Март“ за воспитна 2021/2022 година.

Материли од 60-та седница

СОВЕТ НА ОПШТИНА СТРУГА
Претседател,
Ресул Каба

There are no comments yet.

Напишете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

Balikesir escort Aydin escort Muğla escort Kahramanmaraş escort Yozgat escort Giresun escort Didim escort Çorum escort Erzurum escort Zonguldak escort Sivas escort Düzce escort Tokat escort Osmaniye escort Kutahya escort Mardin escort Fethiye escort Ordu escort Alanya escort Pendik escort Sarıyer escort Edremit escort Sinop mutlu son