vevobahis giriş - cratosslot giriş - baymavi giriş

Во недела (29.04.2018) градоналалникот на општина Струга г. Рамиз Мерко присуствуваше на поставување на камен темелник за изградба на објект со ладилник за произвотсво, обработка, расекување и пакување на месо од фирмата ДООЕЛ ПОДГОРКА вреден околу 5.5 милијони евра.

Во поздравниот говор инвеститорот Мевмет Дземаилоски изкажа голема бладодарност до администрација на општина Струга и градоначалникот г. Рамиз Мерко, кажа дека не 100% туку многу повеќеод своите можности даде администрацијата, со цел да се започне со изградба овој објект кој ќе отвори околу 100 работни места.

Пред присутните исто така се обрати и градоначалникот на општина Струга, кој му се заблагодари и на инвеститорот за ваква инвестиција во општина Струга и истакна дека општинската администрација секогаш ќе помага максимално со сиот свој капацитет се со цел да се помогне на потенцијалните инвеститори.

 

There are no comments yet.

Напишете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).