vevobahis giriş - cratosslot giriş - baymavi giriş

betvole betlike süpertotobet megabahis trbet

Bчера во просториите на општина Струга беше потпишана иницијативата за заштита на планината Јабланица преку прогласување на Јабланица за заштитеното подрачје од категоријата Национален парк од страна на градоначалникот на општина Струга г. Рамис Мерко и градоначалник на општина Вевчани г. Сашо Јанкоски.
На овој состанок присуствуваа претставници на Националниот парк “Шебеник”, како и претставници на невладини организации.
Градоначалникот на општина Струга ги пофали учесниците и им честиташе на преземената иницијатива. ” Иницијативата за заштита на планината Јабланица и создавањето национален парк заедно со планината Шибеница ќе создаде одлична можност да се заштити не само разновидноста што постои таму, било во вегетацијата или други работи, туку за заштита на целата екологија дека утре генерациите што доаѓаат ќе живеат. Заедно со претседателот на Вевчани ја поддржуваме оваа иницијатива бидејќи сите градоначалници го поддржаа планинскиот масив “, рече Мерко.
Оваа иницијатива ќе се овозможи трајна одржлива заштита на раритетните, гео-морфолошки карактеристики, спречување на понатамошно деградација и трајно уништување на нејзините природни и културните богатства преку нивна неконтролирана експлоатација.

There are no comments yet.

Напишете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

Balikesir escort Aydin escort Muğla escort Kahramanmaraş escort Yozgat escort Giresun escort Didim escort Çorum escort Erzurum escort Zonguldak escort Sivas escort Düzce escort Tokat escort Osmaniye escort Kutahya escort Mardin escort Fethiye escort Ordu escort Alanya escort Pendik escort Sarıyer escort Edremit escort Sinop mutlu son