vevobahis giriş - cratosslot giriş - baymavi giriş

MЈП Проаква Струга: Без Ваша соработка, почитувани граѓани на Општина Струга и околината, нашите напори немаат вредност!

MJП Проаква Струга ги повикува граѓаните на Струга и нејзината околина да не ја злоупотребуваат вода и да ја користат колку што е можно порационално водата за пиење. MЈП Проаква ја следи состојбата и се прават напори веднаш по врнежи од дожд да реагира и да излезе во пресрет на граѓаните.

Моменталната ситуација покажува дека изминатата недела е зголемува побарувачката за вода за пиење, и имаат многу информации кои доаѓаат до нас од страна на граѓаните и од контролната тимови на MЈП Проаква Струга дека водата се злоупотребува во различни форми, и дека трошејќи околу 420 литри во секунда од акумулациите, ситуацијата покажува дека многу градови поголеми од Струга трошат помалку вода без злоупотреба на вода за пиење.

Ветивме дека ќе го подобриме времето на зголемување на капацитетот за дистрибуција на вода за пиење и секојдневно делуваме и ќе ја подобриме ситуацијата во споредба со изминатите години, но нашите напори се безвредни кога не успеваме да постигнеме разбирање и соработка од Ваша страна да се запре каква било злоупотреба.

Чест ни е да споделиме со сите граѓани на Струга неколку пораки:
1. Водата, извор на живот е течноста која е потребна за нашите животи.
2. Знаеме сè за наградата, ништо не вреди да се знае. (Фридрих Ниче).
3. Запрашајте се еднаш засекогаш колку луѓе немаат чиста вода за пиеее
4. Водата за пиење е од поголема вредност и важност за некој од миењето на автомобилот.
5. Водата за пиење е од поголема вредност ако се користи правилно, а не да го разубавува зеленилото на вашиот парк.
6. Колку пати сме ја заборавиле отворената чешма додека ги четкавме забите?
7. Обидете се да не го наводнувате цвеќето секој ден, колку повеќе ќе заштедиме, толку повеќе ќе ги почитуваме другите.
8. Кога сме сведоци и забележавуваме дека некој се меша во мрежата се поврзани со нелегална врска замаат пд Вашата вода за пиење.
9. Ние им советуваме на сите што гледаме дека ја користат водата за пиење за да го измијат тротоарот дека тоа е злоупотреба на впдата за пиење.
10. Обидете се да бидете оние кои редовно ќе плаќаат за сметките за вода за пиење.

Секогаш кога ја користите водата за пиење размислувајте како да заштедите за да има и за другите.
Би сакале да им се заблагодариме на граѓаните на Струга и во исто време да се обидеме да споделиме со нив видео од Регионалната компанија за вода Ш.А. Приштина, за да презентираме некои многу важни факти и за сите нас од голема вредност.

MJП Проаква
Струга

There are no comments yet.

Напишете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).